×

Laat je inspireren door onze realisaties en toekomstbouwers. Ontdek het nieuwe Vandersanden.

Uw zelf gecreëerde baksteenpatroon op weervaste Rockpanel®

Als architect kunt u nu virtuoos schuiven met reliëf, kleur, formaat en metselverband. En dat zelfs bij projecten waar een baksteenafwerking in eerste instantie onhaalbaar leek.

Grenzeloze gevelmogelijkheden

elke kleur | elk formaat | elk reliëf
elk metselverband | elke combinatie

 

Op basis van enkele variabelen zijn miljoenen patronen uit te denken. De mogelijke zaaglijnen zorgen zelfs voor variatie in reliëf.

 

Wat is Signa®?

Signa® bestaat uit een weervaste Rockpanel® waarop een – door u ontworpen – compositie van Vandersanden steenstrippen is verlijmd. De panelen worden kant-en-klaar voor u geproduceerd. Zo geeft u uw projecten een uniek en opvallend uitzicht.

Miljoenen mogelijkheden

Signa® staat voor … baksteenvrijheid. Zelfs de meest markante gevels worden werkelijkheid. Vandersanden produceert wat u creëert. Op basis van 4 variabelen zijn miljoenen patronen uit te denken. Van schets tot realisatie: we staan u graag bij met tips en advies.

Kleur

U kiest en combineert uit het gehele gamma Vandersanden bakstenen. We bieden u een waaier van meer dan 100 kleuren, uitgebreid met de 4 oppervlaktetexturen: handvorm, vormbak, wasserstrich en verouderd.

Formaat

Als basis kunt u zowel de strek, de kop als de zool van 5 Vandersanden baksteenformaten gebruiken:

  • M50 ± 190 x 90 x 50 mm
  • WF ± 210 x 100 x 50 mm
  • M65 ± 190 x 90 x 65 mm
  • DF ± 210 x 100 x 65 mm
  • NF ± 240 x 115 x 70 mm

Reliëf

We kunnen strips van diverse diktes zagen. En dat van zowel strek, kop als zool. U kiest uit een rechte of diagonale zaaglijn. Daarbij zijn meerdere delen van dezelfde baksteen bruikbaar.

U hoeft zich bovendien niet te beperken tot één enkele zaaglijn. Door meerdere zaaglijnen te combineren creëert u een intense compositie met een karaktervol variërend reliëf.

Verband

U kunt de gekende metselverbanden zoals halfsteens, staand of wildverband toepassen. Maar ook combinaties kunnen. Horizontale, verticale en zelfs diagonale baksteenlagen behoren eveneens tot de mogelijkheden. Dat komt omdat Signa® niet is gemetseld, maar verlijmd, en dus meer vrijheid biedt.

Voor meer info over technische eigenschappen, montage en voorbeelden download de Signa® brochure of contacteer ons.

Lees ook: het duurzaamheidsonderzoek van Signa®panelen (PDF).

 

Signa

Wilt u meer weten? Contacteer ons

per telefoon: (+32) 089 56 02 64
of per e-mail: bricksolutions@vandersanden.com

Vandersanden Group
wint A'Design Award
met Signa
Lees meer