Technische informatie

1. Valt het E-Board® systeem onder een bepaalde certificering?

1. Valt het E-Board® systeem onder een bepaalde certificering?

Ja, het E-Board® systeem is voorzien van een ATG. Een ATG is een gunstige beoordeling van één bepaald bouwproduct van één fabrikant voor een welbepaalde toepassing. Ze moet het de gebruiker mogelijk maken de overeenkomstigheid van de op de bouwplaats afgeleverde producten met de bestaande goedkeuring te controleren. Vandersanden ontving voor zijn E-Board® systeem ook het nieuwe BRL 1336 attest. De BRL 1336 geeft als eerste richtlijn de mogelijkheid om cementgebonden verlijming van o.a. keramische strippen op een EPS ondergrond te beoordelen.

ATG's worden afgeleverd voor producten, waarvoor geen productnormen bestaan. Het betreft dan ook voornamelijk systemen, innovatieve producten en producten die uit meerdere componenten bestaan. De voordelen van het ATG zijn in het kort:

  • Uitvoerig en zeer streng getest
  • Kwaliteiten van het product worden onderschreven door een onafhankelijk goedkeuringsinstituut (waterdicht, impactbestendig, duurzaam, …)
  • Certificering ook voor de voegloze variant, als eerste op de markt
 
 

NIEUW: E-Board® ontvangt als eerste het nieuwe attest BRL 1336

Er is een nieuwe Beoordelingsrichtlijn (BRL) gepresenteerd tijden de beurs Building Holland (2019): de BRL 1336. De BRL 1336 geeft als eerste richtlijn de mogelijkheid om cementgebonden verlijming van o.a. keramische strippen op een EPS ondergrond te beoordelen. Vandersanden is het eerste bedrijf dat een attest ontvangen heeft van deze BRL. Commercieel Directeur Gevel Nederland Peter Delsing mocht het attest in ontvangst nemen en is trots: “Deze BRL 1336 bekrachtigt wat we al wisten, namelijk dat E-Board® een betrouwbaar en duurzaam systeem is dat aan alle eisen voldoet. Het is fantastisch dat we dit nu aan de hand van deze objectieve en onafhankelijke richtlijn kunnen aantonen.”

Download het Attest BRL 1336