Bieden steenstrippen dezelfde kwaliteit als bakstenen?

Een baksteen staat bekend als een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en kwaliteitsvol product. Zo weten we allemaal dat bakstenen erg stevig zijn. Maar geldt dat ook voor steenstrippen? Hebben die dezelfde kwalitatieve eigenschappen?

Strenge kwaliteitsnormen

Bij Vandersanden testen we elke baksteen die in productie gaat. Onze bakstenen moeten immers voldoen aan strenge normen en regels, waaronder de Belgische Benor- en Europese CE-normen. Die volgen we strikt na, waardoor we de stevigheid en kwaliteit van onze gevelstenen kunnen garanderen. 

Mix Brabant en Boston gevelsteen
Strenge kwaliteitsnormen

Hoe zit het met de steenstrippen? 

Een steenstrip is normaal gesproken een 2 cm dikke schijf, gezaagd van een baksteen. Doordat we de strip rechtstreeks van de baksteen zagen, blijven de kwalitatieve eigenschappen van de baksteen grotendeels behouden. Zo is de steenstrip even vorstbestendig als de baksteen en heeft deze dezelfde druksterkte. 

Ons assortiment

Steenstrippen hebben geen dragende functie

Door hun beperkte dikte kunnen steenstrippen geen dragende functie uitoefenen. De toepassingen van gevelstenen en steenstrippen zijn dan ook totaal anders. In tegenstelling tot bakstenen worden steenstrippen niet gemetseld of op elkaar verlijmd. Steenstrippen lijmt men tegen een isolatieplaat (zoals bij gevelisolatiesysteem E-Board®), een muur of een andere ondergrond met een flexibele en vorstbestendige cementlijm.

Steenstrippen i.c.m. E-Board plaatsen

ECO baksteenstrippen voor een duurzame toekomst

Naast gezaagde steenstrippen hebben wij ook ECO baksteenstrippen in ons aanbod. Die worden niet uit volle stenen gezaagd, maar rechtstreeks in speciale mallen gevormd en gebakken als strip. Daardoor is er nog minder verlies van materiaal, grondstoffen en energie. Deze steenstrippen zijn zo ontworpen dat ze dezelfde kwalitatieve eigenschappen hebben als gewone bakstenen. 

Ontdek waarom ECO baksteenstrippen nóg duurzamer zijn 

ECO baksteenstrippen voor een duurzame toekomst

Neem contact op met een expert

Vandersanden Gevel

Bokhovenseweg 8
NL-5257 NC Hedikhuizen

+31 (0)416 36 96 96
gevelnl@vandersanden.com

Vandersanden Straat

Bijland 5
NL-6916 KA Tolkamer

+31 (0) 88 088 55 55
straat@vandersanden.com

Toon alle vestigingen

Zoek showrooms in de buurt van