Gevelsteen Rainbow White

Gecementeerde gevelsteen voor een uniek effect

Keimen is een eeuwenoude techniek voor het bepleisteren van binnen- en buitenmuren. Het resultaat is een matte, witte of gekleurde kalklaag over de baksteen. Keimen vergt wel wat kennis en ervaring, en is bovendien een tijdrovende klus. Maar het kan ook anders. Ontdek de gecementeerde gevelsteen.

Keimen, een witte of gekleurde kalklaag op uw baksteen

Tegenwoordig zijn er meer dan 100 verschillende baksteenkleuren en kleurnuances op de markt. Maar ook na het bakken bestaan er nog allerlei technieken om een baksteen te kleuren, keimen bijvoorbeeld. Het principe is vrij eenvoudig. Een mengsel van kalk, water en zand wordt op de gevel aangebracht en hardt uit. Keimen is wel een arbeidsintensieve klus, want het keimmengsel moet in verschillende lagen aangebracht worden. Gelukkig bestaat er een goed alternatief, waarmee je tijd bespaart. 

Gecementeerde gevelsteen voor een snel resultaat

Een gecementeerde gevelsteen heeft een extra cementlaag. De cementlaag wordt op de gebakken steen aangebracht, wat hetzelfde effect geeft als bij een gekeimde gevel. Belangrijk is dat de basissteen een gelijkaardige kleur heeft. Bij Vandersanden vindt u een krachtige reeks kleuren onder de naam Rainbow en Snowdust. Tijd voor een kennismaking. 

Rainbow Snowdust
Gecementeerde gevelsteen voor een snel resultaat

Rainbow of Snowdust, aan u de keuze

Bij Rainbow dekt de keimlaag volledig af en krijgt de baksteen het pure effect in White of Silver. Snowdust is anders. De keimlaag is dunner, waardoor de kleur van de basissteen erdoorheen komt. Hier gebruiken we een baksteen met een andere basiskleur, zoals de geel-grijze Hubertus of de donkerbruine Umber. Dat geeft een mooi samenspel van tinten.

Rainbow White
Rainbow of Snowdust, aan u de keuze

Keimeffect voor een klassieke én moderne bouwstijl

De gecementeerde gevelsteen komt zeker tot zijn recht in combinatie met een klassieke bouwstijl. Maar eigenlijk hoeft u op de meeste bakstenen geen stijllabel te plakken. Ook in moderne architectuur kunnen Rainbow en Snowdust voor een apart effect zorgen. Zo kunt u ervoor kiezen om de stenen te verlijmen voor een meer hedendaagse look. Tip: met onze kleurenselector kunt u verschillende voegeffecten bekijken, in combinatie met de kleur en stijl van je favoriete baksteen. Zo vindt u snel de juiste steen voor elk project. 

Met een gecementeerde gevelsteen krijgt u het effect van een gekeimde gevel, maar dan met minder werk.

Neem contact op met een expert

Vandersanden Gevel

Bokhovenseweg 8
NL-5257 NC Hedikhuizen

+31 (0)416 36 96 96
gevelnl@vandersanden.com

Vandersanden Straat

Bijland 5
NL-6916 KA Tolkamer

+31 (0) 88 088 55 55
straat@vandersanden.com

Toon alle vestigingen

Zoek showrooms in de buurt van