Lithium gevelstenen

Soorten bakstenen voor een gevel met karakter

Visualiseer de ideale gevel voor uw project. De gevel geeft uitdrukking aan uw smaak en stijl, zorgt voor een wow-effect en blijft jarenlang mooi. U maakt het allemaal mogelijk met de duurzame gevelstenen van Vandersanden. Een baksteen saai? Think again!

Baksteen: duurzaam en inspirerend!

Bakstenen worden gemaakt met natuurlijke grondstoffen en gaan meer dan 100 jaar mee. Dankzij jarenlang onderzoek en ontwikkeling bij Vandersanden heeft u als (ver)bouwer of architect meer mogelijkheden dan ooit om uw eigen stempel te drukken.

Er zijn grofweg 3 soorten gevelsteen. De handvorm, de Wasserstrich en de strengpers. Deze kennen elk hun eigen uitstraling, productieproces en eigenschappen.

Vraag uw inspiratiegids aan en krijg een voorproefje. Of gebruik onze textuurgenerator om te experimenteren met soorten, kleuren en patronen. 

Inspiratiegids aanvragen       Start de textuurgenerator

Gevelsteen Antro
Handvorm gevelsteen: tijdloos met karakter

Handvorm gevelsteen: tijdloos met karakter

Een handvorm gevelsteen heeft een ruw oppervlak met nerven. Zijn look is karaktervol en tijdloos. De naam van deze gevelsteen verraadt hoe hij ooit gemaakt werd: met de hand. Een vakman rolde een bol klei door een zandtapijt. Vervolgens gooide hij de bezande bol in een vormbak. Hij verwijderde het overschot aan klei, draaide de vorm om en haalde de ongebakken steen eruit. Het inwerpen van een bezande bol geeft de handvorm baksteen zijn typische, generfde structuur. Intussen hebben machines het zware werk overgenomen en gaat het maken van handvorm gevelstenen een stuk sneller.

Een speciaal type handvorm steen is de verouderde variant. Bent u op zoek naar de authentieke uitstraling van oude bakstenen, bijvoorbeeld voor een woning in landelijke stijl? Onze vakkundig verouderde bakstenen lijken sterk op hergebruikte stenen, maar hebben een kwaliteitsgarantie.

Assortiment handvorm gevelstenen

Wasserstrich gevelsteen: pure look met fijne lijntjes

De Wasserstrich gevelsteen is vrij glad, heeft een licht generfde textuur en nodigt uit om creatief aan de slag te gaan. Bij de productie speelt water een sleutelrol. De klei wordt niet door zand gerold, maar onbezand in de vorm gegooid. Deze vormbak wordt op voorhand natgemaakt, zodat de klei achteraf eenvoudig loslaat. Bij het inwerpen van de gevormde klei in de vormbak strijkt het water langs het steenoppervlak en zorgt het op die manier voor de typerende oppervlaktestructuur.

Assortiment Wasserstrich gevelstenen

Gevelsteen Billund
Wasserstrich gevelsteen: pure look met fijne lijntjes
Gevelsteen Breslau
Strengpers gevelstenen: strak en eigentijds

Strengpers gevelstenen: strak en eigentijds

Strengpers gevelstenen hebben een glad en hoekig uiterlijk. Speciale technieken zorgen voor extra effecten op de zichtzijden van de baksteen. Hoe worden strengpers gevelstenen gemaakt? De kleistreng wordt door een mondstuk geperst. Zo ontstaat een streng van klei. Deze streng wordt vervolgens met een draadsnijder in stukken van baksteenformaat gesneden. Het mondstuk bepaalt de lengte en de breedte van deze moderne gevelsteen, de draadsnijder legt de hoogte vast. 

Assortiment strengpers gevelstenen

Veel combinatiemogelijkheden

De keuze van de kleur gevelsteen is heel bepalend voor een gevel. Daarnaast zijn er nog meerdere belangrijke factoren die bepalen hoe een gevel eruit komt te zien. Formaat van de steen, voegen, verbanden, er zijn nogal wat mogelijkheden.

Benieuwd?

Gevelsteen Billund
Veel combinatiemogelijkheden

Meer dan 100 kleuren

Bij ons hebt u de keuze uit meer dan 100 kleuren. Door creatief om te springen met materialen en metselverbanden maakt u uw ontwerp nóg persoonlijker. Benieuwd naar de diverse soorten gevelstenen, de mogelijke kleuren, texturen en formaten?  Verken ons aanbod en laat u verrassen door de mogelijkheden.

Kleurenzoeker

Neem contact op met een expert

Vandersanden Gevel

Bokhovenseweg 8
NL-5257 NC Hedikhuizen

+31 (0)416 36 96 96
gevelnl@vandersanden.com

Vandersanden Straat

Bijland 5
NL-6916 KA Tolkamer

+31 (0) 88 088 55 55
straat@vandersanden.com

Toon alle vestigingen

Zoek showrooms in de buurt van